Het doel van iedere bijles is dat het kind zich weer onwijs sterk gaat voelen, in het onderwijs en in zichzelf!

Over Onderwijs sterk!

Problemen ervaren op reken- of taalgebied heeft op kinderen een grote impact, groter vaak nog dan wij als volwassenen kunnen vermoeden. Kinderen krijgen het gevoel van falen, waardoor zij o.a. een antipathie tegen het vak ontwikkelen. Wanneer de betreffende les op school start, slaan zij als het ware (onbewust) ‘op slot’ omdat zij het gevoel hebben ‘Dit kan ik toch niet’. Hierdoor wordt het voor het kind steeds moeilijker om weer aan te haken bij de steeds verdergaande lesstof. Dit alles kan tot gevolg hebben dat het zelfbeeld en zelfvertrouwen van het kind drastisch daalt, daarmee het plezier in school verminderd en het kind veel spanning of verdriet kan ervaren.

Onderwijs sterk! is een praktijk die bijles geeft in Ridderkerk en omgeving aan kinderen die vastlopen op reken- of taalgebied. De lessen worden gegeven op een plek waar het kind zich veilig voelt. Dit kan op de school van het kind zijn (in samenspraak met de school) of bij u thuis. Het doel van iedere bijles is dat het kind zich weer onwijs sterk gaat voelen, in het onderwijs en in zichzelf!
Naast het geven van bijlessen, geef ik ook huiswerkbegeleiding. Tijdens deze begeleiding leren kinderen plannen, leren en wordt er ook daadwerkelijk aan het huiswerk gewerkt waardoor de druk op thuis wordt verminderd.

Over mij...

Mijn naam is Corina van Kouwen – van Gelder. Van 2004 tot 2018 heb ik met veel plezier als leerkracht voor de klas gestaan op een basisschool in Ridderkerk. In de 14 jaar die ik voor de klas stond, ervaarde ik ieder schooljaar weer de frustraties en het verdriet van kinderen die niet goed mee konden komen met de groep omdat zij bepaalde lesstof niet begrepen. Als leerkracht, van groepen die soms groter waren dan 30 leerlingen, weet ik dat het echt onmogelijk is om alle kinderen de individuele aandacht te geven die zij soms nodig hebben. Daarom heb ik besloten een praktijk te starten waarbij ik nu wel de mogelijkheid heb om kinderen de volledige individuele aandacht te kunnen geven die zij zo nodig hebben. Onderwijs en kinderen zijn mijn passie, en wat is er mooier dan deze twee te combineren om ervoor te zorgen dat ieder kind zich weer onwijs sterk in zichzelf en in het onderwijs kan voelen! 

Meer ontdekken...

Bijles rekenen

Bijles taal

(huiswerk) Begeleiding