"Sterker in rekenen geeft meer vertrouwen"

Bijles rekenen Ridderkerk en omstreken

‘Omdat ieder kind het verdient zich onwijs sterk te voelen!'

Onderwijs sterk! is een praktijk in Ridderkerk waar bijles gegeven wordt in rekenen, begrijpend lezen, technisch lezen en (werkwoord)spelling. Naast Ridderkerk kan er ook bijles gegeven worden in omliggende gemeentes als Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Papendrecht. De bijlessen worden altijd gegeven in een voor het kind vertrouwde omgeving, namelijk op school of bij het kind thuis.

Bijles rekenen

Goed kunnen rekenen is niet alleen belangrijk voor nu, maar ook voor later!

Wanneer kinderen moeite hebben met rekenen is er vaak in de basis een vaardigheid niet goed ontwikkeld. Hierdoor wordt het moeilijk om nieuw aangeboden vaardigheden te begrijpen en om deze toe te kunnen passen. Het rekenen wordt steeds lastiger.
Bij Onderwijs sterk! zullen we met deze 'gemiste' vaardigheden aan de slag gaan en proberen we ieder kind sterker en vaardiger in rekenen te maken. 

De bijlessen rekenen worden gegeven aan leerlingen op de basisschool van groep 3 t/m 8, aan leerlingen in het voortgezet onderwijs en aan studenten op het MBO of HBO.

Wat doet Onderwijs sterk?

Bij Onderwijs sterk wordt na een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek een intakegesprek gepland. Naar aanleiding van dit gesprek en een diagnostisch onderzoek wordt een behandelplan geschreven. Iedere begeleiding is maatwerk en wordt specifiek voor uw kind geschreven. Tijdens de begeleiding gaan we aan de slag met doelen die nog niet (goed) worden beheerst. We zullen teruggaan naar de basis en op het punt starten waar de rekenleerlijn hiaten vertoont. Op deze manier werken we aan het stevig neerzetten van de basis zodat daar goed op verder gebouwd kan worden.

Even voorstellen...

Mijn naam is Corina van Kouwen – van Gelder. Ruim 14 jaar heb ik met veel plezier als leerkracht voor de klas gestaan op een basisschool in Ridderkerk. In de jaren die ik voor de klas stond, ervaarde ik ieder schooljaar weer de frustraties en het verdriet van kinderen die niet goed mee konden komen met de groep omdat zij bepaalde lesstof niet begrepen.
In 2018 ben ik een eigen praktijk gestart waarbij ik de mogelijkheid heb om deze kinderen te helpen, ze vaardiger te maken en ervoor te zorgen dat zij zich weer onwijs sterk kunnen voelen, in zichzelf en in het onderwijs! 

Bijles rekenen

Bijles taal

(huiswerk) Begeleiding